• D 27/09/2024
    Datum van oplevering
  • G GBM_18-0444
    GBM schemanummer van het project

Dok in Rotterdam met 42 woningen

Dokstraat, 3082 RK Rotterdam

Foto van de BTicino intercom installatie Dok te Rotterdam met 42 woningen

Project Dok bestaat uit 42 woningen en is een baken van hedendaags wonen in de dynamische stad Rotterdam. In 2018 hebben we geavanceerde technologieën geïntegreerd om de veiligheid en het comfort van de bewoners te verbeteren.

De installateur adviseerde voor de ingang van dit project het Serie 40 deurstation. De opdrachtgever ging akkoord.

Compact deurstation met verlichte toetsen

Een belpaneel met meer dan twintig à dertig beldrukkers en naamplaatjes neemt veel ruimte in beslag. Hier biedt het compacte deurstation Serie 140 uitkomst. Je belt aan door het huisnummer in te toetsen. Het keypad heeft grote, van achter verlichte toetsen. Je kan ook met de pijltoetsen door de lijst met adressen scrollen.

To name or not to name?

Je kan aanbellen door het huisnummer in te toetsen of door te scrollen door de lijst met adressen. Als de namen van de bewoners in het deurstation zitten, moet de namenlijst bij iedere verhuizing ter plekke aangepast worden. Wij raden daarom het gebruik van namen af.

Alle appartementen van dit gebouw kregen een M-10 videofoon. De M-10 Noordwijk heeft een eenvoudige bediening, die na uitgebreid consumentenonderzoek tot stand is gekomen. Het is jarenlang de meest verkochte videofoon van BTicino geweest. De monitor heeft een vier inch quickstart beeldbuis, die in haarscherp zwart/wit toont wie er voor de deur staat. De bewoner hoeft niet precies voor de videofoon te staan, omdat de beeldbuis een zeer ruime kijkhoek heeft. Nelec levert alle videofoons voorgeprogrammeerd met op de doos een sticker met het huisnummer.

Nelec maakt voor elk gebouw een werktekening oftewel een schema op maat met alle adressen. Hiermee kan de installateur snel werken en heb je voor het beheer altijd iets om op terug te vallen. Nelec verzorgt de adressering van de videofoons en elke videofoon krijgt een sticker met het huisnummer op de doos. Het deurstation wordt in elkaar gezet en geprogrammeerd. De installateur krijgt hier duidelijke, Nederlandstalige installatiewijzers bij. De specialisten van Nelec installeren zelf niet, dat doet de installateur, maar die kan altijd rekenen op vakkundige projectbegeleiding. De assistentie van de Nelec kost niets, onder garantie. De installateur moet wel de juiste kabel gebruiken en mag niet zomaar afwijken van het schema op maat.

Referentie voor een project met BTicino intercom in Rotterdam